Ota nämä huomioon valitessasi yritysrahoitusta

Lukuaika 2 min Taneli

Pyrimme helpottamaan oikeanlaisen yritysrahoituksen valintaa, mutta jokaisen yritysrahoitusta hakevan yrityksen on siltikin syytä perehtyä yritysrahoituksen maailmaan tarkemmin. Tässä muutama meidän mielestämme tärkeä poiminta.

Arvioi yrityksesi tilanne rehellisesti

Oikean yritysrahoituksen valinta on hyvin paljon riippuvainen yrityksen nykyisestä tilanteesta. Aloittelevan toimijan rahoitus on tyypillisesti hyvin erilainen kuin vakiintuneen yrityksen. Molemmissa tapauksissa on kuitenkin tärkeää arvioida rehdisti ja tarkasti yrityksen tämän hetkinen tilanne. Avainkysymys on, että auttaako hakemasi rahoitus yritystä pidemmällä tähtäimellä? Kaikilla yrityksillä on tilapäisiä haasteita, joihin rahoituksen hakeminen on täysin normaalia. Oleellista on kuitenkin tiedostaa, missä kunnossa yrityksen liiketoiminta on ja mitkä ovat yrityksen tulevaisuudennäkymät. Rehellisyys näiden tosiasioiden suhteen auttaa yritystä löytämään oikeanlaisen rahoituksen.

Onko julkisista toimijoista apua yrityksesi rahoitukseen?

Suomessa on monia julkisia toimijoita, joiden tarkoituksena on auttaa yrityksiä monessa eri kasvuvaiheessa. ELY-keskukset voivat myöntää kehittämisavustusta tai -rahoitusta, Business Finland voi tukea kansainvälistymistä ja Finnvera voi myöntää lainoihin takauksen tai tukea vientiä. Aloittelevan yrittäjän on myöskin mahdollista saada yritystoiminnan käynnistämiseen starttirahaa. Oikean julkisen tuen valinta riippuu kokonaisuudessaan yrityksesi tilanteesta, toimialasta sekä liiketoiminnan kehitystavoitteista.

Millainen yritysrahoitus kannattaa valita?

Yritysrahoitusmuodoissa on paljon vaihtoehtoja, eikä oikean vaihtoehdon valinta ole välttämättä helppoa. Pyrimme helpottamaan valintaa, mutta siitäkin huolimatta kannattaa huomioida, että vaihtoehtojen laajuus saattaa yllättää. Valittavana on niin vakuudellinen kuin vakuudeton yrityslaina, laskurahoitus, leasing ja erilaiset yrityslimiitit. Monet rahoitukset kuitenkin edellyttävät, että yrittäjällä on tarjota lainalle jokin vakuus. Tällainen vakuus voi olla esimerkiksi kiinteistö, arvopaperi tai muu likvidi varallisuus.

Markkinoilla on kuitenkin paljon myös vakuudettomia yrityslainoja ja muita rahoitusmuotoja, jotka eivät vaadi yrittäjältä muuta varallisuutta.

Vertaile yritysrahoituksia

Lopulta on kuitenkin tärkeintä vertailla eri yritysrahoitustarjouksia. Markkinoilla on paljon toimijoita, joiden korot ja kulut voivat yllättää. Yrittäjä voi myös helposti tuntea, ettei rahoituksen hakeminen muualta ole mahdollista tai siihen ei kannata tuhlata aikaa.

Olemme tehneet vertailun helpoksi. Luotamme läpinäkyvyyteen ja siihen, että enemmän on parempi, mitä tulee rahoitustarjouksien määrään. Kauttamme saat useita yritysrahoitustarjouksia, mutta todennäköisesti vielä vähemmällä vaivalla kuin muualta hakemalla.

Kokeile älykkäämpää yritysrahoitusta

Rahoo on älykäs yritysrahoituspalvelu, joka löytää tilanteeseesi parhaiten sopivan rahoitusratkaisun.

Hae tarjous