Näin valitset yrityksellesi sopivan yrityslainan

Lukuaika < 1 min Taneli

Perinteinen yrityslaina on yksi tyypillisimmistä yritysrahoitusmuodoista. Tyypillisimmillään valitset etukäteen lainasumman, takaisinmaksuajan ja takaisinmaksuehdot. Tästäkin huolimatta yrityslainaa hakiessa kannattaa huomioida muutama seikka.

Vakuudeton vai vakuudellinen yrityslaina

Markkinoilla on vakuudellisia yrityslainoja, joissa lainalle edellytetään vakuudeksi esimerkiksi kiinteistöä, arvopapereita tai muuta varallisuutta. Käytännössä luotonantajat katsovat mahdollista vakuutta hyväksyessään, että kuinka likvidi, eli kuinka helposti rahaksi muutettavissa vakuus on. Tästä syystä vakuudeksi kelpaa harvemmin esimerkiksi kiinteistöt muualta kuin uudeltamaalta ja muista kasvukeskuksista.

Vakuudettomana yrityslainana myydään pienempiä yrityslainoja, jotka ovat tyypillisimmillään 1 000 eurosta 50 000 euroon. Käytännössä nimestään huolimatta myöskään nämä eivät ole täysin vakuudettomia, koska lainoilta edellytetään henkilövakuus. Tällaisena vakuutena toimii lainanhakijan itsensä tai toisen henkilön omavelkainen takaus. Mikäli lainaa ei syystä tai toisesta pystytä maksamaan takaisin, laina peritään takaajalta tai takaajilta.

Yrityslainojen vertailu kannattaa

Yrityslainoja kannattaa aina vertailla, koska korot, kulut ja ehdot voivat vaihdella eri yrityslainojen välillä paljonkin. Voi esimerkiksi olla mahdollista, että joissain lainoissa lainan ennenaikainen takaisinmaksu ei vähennä takaisinmaksettavaa summaa, mutta joissain lainoissa vähentää. Tästäkin syystä yrityslainojen vertailu kannattaa.

Olemme halunneet tehdä vertailun helpoksi. Tästä syystä saat kauttamme yrityslainatarjouksia usealta eri rahoittajalta.

Kokeile älykkäämpää yritysrahoitusta

Rahoo on älykäs yritysrahoituspalvelu, joka löytää tilanteeseesi parhaiten sopivan rahoitusratkaisun.

Hae tarjous