Mikä ihmeen laskurahoitus ja miten se voi auttaa sinua?

Lukuaika < 1 min Taneli

Laskurahoituksella tarkoitetaan rahoitusta, jota voit saada myyntilaskujasi tai myyntisaataviasi vastaan. Laskurahoituksen avulla voit käytännössä saada erääntymättömistä laskuistasi rahat heti tilillesi.

Miten laskurahoitus toimii käytännössä?

Laskurahoituksesta puhutaan Suomessa myös nimellä factoring-rahoitus. Käytännössä molemmilla tarkoitetaan samaa asiaa. Perusperiaatteena on, että voit pantata erääntymättömät laskut rahoittajalle ja rahoittaja maksaa yrityksellesi laskuista heti. Tyypillisesti rahoittaja maksaa yrityksellesi heti laskuista 40-90 prosenttia laskun summasta ja loput, kun asiakas maksaa laskun kokonaisuudessaan. Maksettavasta summasta vähennetään rahoittajan laskukohtainen rahoituspalkkio.

Mihin laskurahoitus auttaa?

Laskurahoituksella voit parantaa yrityksesi kassavirtaa vaivattomasti. Nykyisin on tyypillistä, että monet toimijat vaativat laskuille maksuehdoksi hyvin pitkiä aikoja, kuten 60 päivää tai jopa 90 päivää. Laskurahoituksen avulla saat tasoitettua kassavirtaasi, et joudu kärsimään pitkistä maksuajoista ja pystyt ennakoimaan kassatilannettasi paremmin.

Mitä laskujen rahoittaminen maksaa?

Laskujen rahoittamista pidetään kalliina, mutta sitä ei suinkaan ole. Laskurahoituksen palkkiot alkavat tyypillisesti n. 2 prosentista per rahoitettu lasku.

Miten pääsen alkuun laskurahoittamissa?

Laskurahoituksen aloittaminen onnistuu helposti yritysrahoituspalvelumme kautta. Voit valita, että sopiiko tilanteeseesi parhaiten yksittäisen laskun rahoittaminen vaiko laskurahoitus jatkuvana palveluna. Mikäli sinulla on asiakkaita, jotka vaativat jokaiselle laskulle pitkät maksuajat, haluat rahoittaa kaikki laskusi tai vain tietyn asiakkaan laskun, suosittelemme valitsemaan jatkuvan palvelun. Voit kuitenkin helposti kokeilla laskurahoituksen toimivuutta myös kertaluonteisesti.

Kokeile älykkäämpää yritysrahoitusta

Rahoo on älykäs yritysrahoituspalvelu, joka löytää tilanteeseesi parhaiten sopivan rahoitusratkaisun.

Hae tarjous