Laskujen myynti onnistuu vaivattomasti

Lataa palveluun avoimet myyntisaatavasi ja myy haluamasi laskut eniten tarjoavalle rahoittajalle. Saat heti rahoitusta laskuistasi.

Mukana Suomen luotettavimmat rahoittajat

Myy laskusi parhaaseen hintaan

Pyydämme puolestasi tarjouksen usealta rahoitusyhtiöltä. Saat laskuistasi useita tarjouksia ja voit itse valita parhaan tarjouksen.

Lataa laskut palvelussamme

Täytä nopea hakemus ja lisää hakemukseen myytävät laskut. Pyydämme puolestasi tarjouksen usealta rahoitusyhtiöltä.

  • Ilmainen palvelu
  • Ei sitoutumispakkoa
  • Vertaile vaihtoehtoja

Laskujen myynti ja näin Rahoo auttaa siinä

Käyttämällä Rahoota voit saada rahoitusta yrityksellesi jo samana päivänä.

1. Täytä hakemus

Kysymme nopealla hakemuksella muutamia perustietoja yrityksestäsi ja lainatarpeestasi.

2. Etsimme tarjoukset

Välitämme tiedon lainatarpeestasi kaikille kriteereihin sopiville rahoitusyhtiöille.

3. Valitse rahoittaja

Saat yhteydenoton rahoittajilta. Valittuasi parhaan rahoittajan, saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Laskujen myynti kannattaa erityisesti sellaisilla aloilla, joilla on paljon sesonkivaihtelua tai pitkät maksuajat, ja kassavirtaa halutaan tasoittaa.

Laskuistasi maksettu hinta vaihtelee eri rahoitusyhtiöiden välillä. Hintaan vaikuttavat etenkin tapauskohtaiset riskit, joten mitä pienempi takaisinmaksuriski laskussa on, sitä korkeamman hinnan yleensä saat.

Kyllä, sillä laskuja myydessäsi siirtyy laskun omistus kokonaisuudessaan rahoitusyhtiölle. Myös luottotappioriski siirtyy siis rahoitusyhtiölle, jonka vuoksi laskuista saatava summa usein onkin laskurahoitusta pienempi.

Laskuja voit myydä joko säännöllisesti tai epäsäännöllisesti ja yhden tai useampia kerrallaan, tarpeidesi mukaisesti.

Rahoon älykästä palvelua käyttämällä kykenet helposti selvittämään onko laskujen myyminen juuri sinun yrityksellesi sopiva rahoitusvaihtoehto.

Myytävien laskujen tulee olla erääntymättömiä ja riidattomia, mutta monilla rahoitusyhtiöllä on tämän lisäksi vielä omia ehtojaan. Käyttämällä Rahoon älykästä palvelua, varmistamme laskujesi kelvollisuuden.

Laskujen myynti tuo laskuistasi rahat heti tilille

Voit myydä myyntilaskusi helposti rahoitusyhtiölle. Tällöin pitkät maksuajat tai epävarmuus laskujen maksusta eivät aiheuta sinulle päänvaivaa, koska saat laskuista rahat heti tilillesi.

Laskujen myynnissä laskujen omistus siirtyy kokonaisuudessaan rahoitusyhtiölle. Tämä tarkoittaa sitä, että rahoitusyhtiö kantaa kokonaisuudessaan riskit, joita liittyy laskun maksamiseen ja luottotappioihin. Sinun ei myöskään tarvitse välittää, vaikka laskulla olisi pitkä maksuaika, koska saamasi summa ei ole riippuvainen laskun eräpäivästä.

Laskujen myynti sopii moneen tilanteeseen

Laskujen myyntiä käytetään tyypillisesti toimialoilla, joilla on paljon sesonkivaihtelua ja yrittäjän on järkevää tasapainottaa kassavirtaa. Monesti laskujen myynnillä halutaan myös päästä eroon pitkistä maksuajoista, jotka voivat olla paikoin jopa kohtuuttoman pitkiä.

Monesti laskujen myyntiä harkitsevat yrittäjät ovat huolissaan asiakassuhteistaan ja siitä, kuinka laskutettava suhtautuu laskun myyntiin. Tästä ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, koska laskujen myynti on nykyään hyvin yleistä. Kannattaa myös muistaa, ettei laskujen myynnillä ole vaikutusta laskun eräpäivään tai muihin ehtoihin. Laskutettava maksaa laskun aina alkuperäisen laskun ehtojen mukaisesti.

Mitä laskujen myynti maksaa?

Myyntisaatavistasi saama hinta vaihtelee paljon rahoitusyhtiöiden välillä. Laskuistasi saamaan hintaan vaikuttaa myös riskit, jotka liittyvät laskun takaisinmaksuun. Rahoitusyhtiöt arvioivat tapauskohtaisesti riskiä, joka liittyy laskun maksajaan – kykeneekö yritys maksamaan laskun? Mitä vakavaraisempi ja paremmassa asemassa oleva laskuttaja on, sitä paremman hinnan saat laskuilta.

Kauttamme voit vertailla laskujen myynnistä saamaasi hintaa nopeasti ja täysin ilmaiseksi! Täytä laskujesi tiedot ja saat heti tarjouksen.

Laskujen myyntiä ei tarvitse pelätä

Laskujen myynti poikkeaa monista muista rahoitusmuodoista, koska myymällä laskusi ainoastaan aikaistat laskusaataviesi maksua. Et siis ota lainaa tai muuta rahoitusta laskujasi vastaan. Jatkossa laskut ovat rahoitusyhtiön omistuksessa, joten laskujen myynnin jälkeen sinua kohtaan ei ole enää mitään velvoitteita.

Laskujen myynti onkin yleistynyt voimakkaasti yksinkertaisuutensa vuoksi. Osa syynsä tässä on pitkillä maksuajoilla, joita etenkin monet isommat tahot edellyttävät alihankkijoiltaan ja yhteistyökumppaneiltaan. Pitkät maksuajat ajavat laskuttajan helposti ongelmiin, koska kustannukset tulevat vanhalla aikataululla, mutta myyntisaamisten kanssa voi kestää pitkään. Tämä asettaa monet yrittäjät kohtuuttomaan tilanteeseen.

Laskujen maksuehtoja voi yrittää – ja kannattaakin – neuvotella lyhyemmiksi, mutta monesti isot toimijat eivät tähän suostu. Tästä johtuen yrittäjä voi ajautua tilanteeseen, jossa lähes ainoina vaihtoehtoina ovat kustannusten karsimiset tai lyhytaikainen rahoitus, kuten laskujen myynti.

Laskuja voi myydä yhden tai useamman kerralla

Laskujen myyntiä käyttävät yritykset myyvät tyypillisesti laskuja joko kausiluonteisesti tai epäsäännöllisesti ympäri vuoden. Monessa tapauksessa pitkiä maksuaikoja vaativia asiakkaita esiintyy onneksi harvakseltaan.

Mikäli kuitenkin on sellainen tilanne, että tietyt asiakkaat vaativat pitkiä maksuaikoja ympäri vuoden ja pitkien maksuaikojen aiheuttamat kassavirtamurheet ovat enemmän sääntö kuin poikkeus, kannattaa tutustua laskurahoituspalveluihin. Laskurahoituksen avulla voit käyttää rahoitusta niin sanotusti jatkuvana palveluna. Voit rahoittaa esimerkiksi aina tiettyjen asiakkaiden laskut, tai halutessasi jopa kaikki laskut. Valinta on sinulla!

Laskurahoitus eroaa laskujen myynnistä siten, että et luovu kokonaan laskujen omistajuudesta, vaan saat rahoitusta laskujasi vastaan. Tämä on tärkeää huomioida siinä vaiheessa, jos sinulla on asiakkaita, joiden maksukyvyn suhteen sinulla on epäilyksiä. Tässä tilanteessa voi olla parempaa käyttää laskujen myyntiä.

Palvelumme kuitenkin kauttaa sinua valitsemaan tilanteeseesi parhaiten sopivan rahoitusmuodon, joten sinun ei välttämättä tarvitse tietää, mikä tuote sinun pitäisi valita.

Nämä tuotteet saattavat myös kiinnostaa sinua

Laskurahoitus